Mulbury Homes Levenshulme

Mulbury gains approval for Levenshulme homes

Planning permission has been granted to Mulbury Homes for 64 houses in Levenshulme, on the site of a derelict former engineering works.

The scheme, by specialist housing developer Mulbury, will see the regeneration of the former Atlas Engineering Works in Chapel Street.

The project is made up of 22 three-bedroom homes, 14 four-bedroom homes and 28 two-bedroom apartments.

Work is scheduled to begin in the spring.

PWA Planning advised Mulbury on the application.

David Wroe, head of Mulbury Living, said: “This site provides an excellent opportunity to increase the supply of high-quality, sustainable family homes in Levenshulme. By regenerating a site that has fallen into disrepair, these homes will also have a significant positive impact on the local area, including a new street layout and landscaping.

“The development has been designed with respect for the existing homes in the area. They will be of a modern appearance with the use of red-facing brick and rendered gables, while the apartment block will acknowledge the architecture of the former Atlas Mill.”

Your Comments

Read our comments policy here

Much needed housein+will make chapel street look better than it does at the moment

By Tracy lamb

What a shame nothing of the Atlas works survives in the scheme. Not a listed building of course but it wouldn’t have taken much thought, effort or cash to at least retain or integrate part of the old facade. Great to see the site coming forward it’s been a long time waiting!

By M19er

I just hope the developers and Mulberry and PWA can work with existing Neighbourhood groups to expand slightly on their landscaping scheme, especially as City of Trees have showed an interest in participating to the tree planting around the street scene.

By Love Levenshulme

Something needs to be done about the ginnels around there.Never seen a dirtier place.

By Elephant

That looks horrible. The facades looks disjointed with the staggered apexes. The white areas add to the incongruous look. Cheap land unimaginative design but we are used to that round here.

By levres

Subscribe to our newsletter