Keys Court revamp

Liverpool One arcade set for revamp

Grosvenor is planning to refurbish the kiosks in Keys Court Arcade in Liverpool One.

The original two-storey pavilion building was designed by Fat Architects as an installation in the arcade which sits alongside Next and provides an entrance to Peters Lane from Church Street.

 Fat Architects Keys CourtHowever, the arcade has struggled to maintain consistent lettings during the retail downturn. Grosvenor hopes the simplified one-storey design will help attract retailers for the long term.

Grosvenor has submitted a planning application for three kiosks of around 500 sq ft each designed by Mushtaq Saleri at Studio Three.

The developer is in talks with existing tenants Tie Rack, Yog Hut and Made Here pop-up shop of local artists over retention at the same site or moving elsewhere in Liverpool One.

Subject to planning approval from Liverpool City Council, Grosvenor will undertake a three-month programme of works to refurbish Keys Court, with the works scheduled to start on 9 July.

Keys Court Arcade will remain open throughout the course of the works, with the area under refurbishment being hoarded off, with a safe walkway through from Church Street into Peters Lane. A small site office will be located on School Lane to the rear of the Next building for the duration of the works.

Liverpool One opened in two main phases in May and October 2008 and covers more than 40 acres.

Your Comments

Dear editor Surely something is amiss here… ??? If they are re-vamping this passage, surely the delightful building in the images at the bottom of the article must be the new scheme. Sir (or madam), you must retitle your images. If the landlord is taking to all of the tenants about staying, it sounds a little crackers and unwise in these time of austerity to take their building away and pay to give them a new one! – bonkers! Yours Harry Tage

By Harold Tage

Nope, the pictures are correctly captioned. I love the current appearance of the shops in Keys Arcade with the bright tiles, but the retail space is awkward and the tenants don’t seem to thrive as you would expect. Keep the design, change the layout!

By L1

Subscribe to our newsletter