Exchange Station Concourse

Exchange Station’s grand centre unveiled

Developer Space Northwest has completed the transformation of the 5,500 sq ft concourse at its office redevelopment in Liverpool's Tithebarn Street.

The new public space is part of the £5m first phase of the redevelopment of the building, formerly known as Mercury Court, originally developed in the 1980s.

The concourse has been remodelled and now features seating throughout, some with high backs for improved privacy, as well as work benches and stools for open meetings and gatherings. There is a new Bean at Exchange Station coffee shop open throughout the day and evening, and high speed wi-fi provided by Aimes Grid Services, as well as meeting rooms and event spaces.

Wayne Locke, director of Space Northwest, said: "The completion of the concourse marks a huge milestone in the redevelopment of Exchange Station as it represents the beating heart of the building and it's a fantastic communal area for people to get together and talk business, which is very rare in office developments in the city centre. Not only has it had an extremely positive impact on our tenants to date, but guests to Exchange Station are made to feel equally as welcome so it is anticipated that the concourse will become a bustling, new business destination in the CBD."

In total 180,000 sq ft of offices are being refurbished on a rolling basis; the first suites have been completed.

The architect is BDP; Savills is project manager; and Styles & Wood the main contractor.

Exchange Station's refurbished offices and concourse area are targeted as BREEAM 'very good'. The refurbished accommodation also boasts an energy performance certification of B39.

Your Comments

Subscribe to our newsletter